1503 – Proje Pazarları Destekleme Programı


Amacı

Proje pazarlarının tanımı çerçevesindeki proje fikirleri ile ilgili olarak, bilgi ve görüş alışverişinin sağlanmasına ve  Ar-Ge projelerine ilişkin teknolojik ve finansal işbirliklerinin oluşturulmasına yönelik üniversite, araştırma ve özel sektör kuruluşlarından temsilcilerin bir araya gelerek aktif  katılımlarıyla düzenlenecek ulusal veya uluslararası  etkinlik harcamalarının desteklenmesidir.

Kimler Başvurabilir?

Proje Pazarı etkinliğinde en az bir üniversite ile,

  • Sanayi odası,
  • Ticaret odası,
  • Ticaret ve sanayi odası,
  • İhracatçı birliğinden

herhangi biri veya daha fazlasının katılımcı olması zorunlu olup, bu katılımcı kuruluşlardan (üniversite, sanayi odası, ticaret odası, ticaret ve sanayi odası, ihracatçı birliği)  herhangi biri TÜBİTAK’a etkinlik için destek başvurusunda bulunabilir.

Sağlanan desteğin miktarı nedir?

TÜBİTAK tarafından belirlenen üst sınırı geçmeyecek biçimde, etkinliği düzenleyen kuruluşun talebinin uygun görülen kısmı için hibe destek sağlanmaktadır. Destek ödemeleri etkinlik öncesi yapılmaktadır.

Etkinliğe ilişkin destek verilen harcama kalemleri nelerdir?

  • Basım ve  kırtasiye giderleri: Etkinlik ile ilgili gerekli basım ve kırtasiye giderleri (davetiye, afiş, broşür, kitap, sarf malzemeleri, v.b),
  • Posta ve kurye giderleri: Etkinlik ile ilgili yapılan posta ve  kurye giderleri,
  •  Ulaşım ve konaklama giderleri: Üniversite ve araştırma kuruluşlarından  etkinlik kapsamında proje fikriyle katılacak  kişilere ait uçak, tren, otobüs, gemi ile yapılan şehirlerarası ve uluslararası ekonomi sınıfı ulaşım giderleri ile en fazla 100 (yüz) TL’ye kadar günlük konaklama giderleri.

Tanımlar

*Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge); İnsan, kültür ve toplumun bilgisinden oluşan bilgi dağarcığının artırılması ve bu dağarcığın yeni uygulamalar tasarlamak üzere kullanılması için sistematik bir temelde yürütülen yaratıcı çalışmaları,

*Ar-Ge Projeleri; amacı, kapsamı, süresi, bütçesi, özel şartları, belirlenmiş, yeni bir ürün üretilmesi, ürün kalitesi veya standardının yükseltilmesi, maliyet düşürücü ve standart yükseltici özellikte yeni tekniklerin geliştirilmesi, üretimle ilgili olarak yeni bir teknoloji geliştirilmesi konusunda bilimsel esaslara uygun ve araştırma-geliştirme faaliyetlerinin her safhasını belirleyecek şekilde hazırlanacak ve sonuçlarının faydalı araç, gereç, malzeme, ürün, yöntem, sistem ve üretim tekniklerine dönüştürülmesi veya mevcut teknoloji ile iyileştirmeye yönelik çalışma ve teknoloji uyarlamasını,

*TÜBİTAK PROJE PAZARLARI DESTEKLEME PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI kapsamında ilgili bakanlık tarafından yapılan tanımlardır.

Yukarıda yer alan desteğe ilişkin bilgiler ilgili desteğe dair tüm detayları içermemektedir. Bu kapsamda REA PROJE bu sayfada, ilgili desteği veren kurumun beyan ettiği tüm bilgileri vermediğini, sadece özet bilgi verdiğini beyan eder. 

Desteğe ilişkin tüm bilgiler için, ilgili kurumun sayfasını ziyaret edebilir veya REA PROJE’yi arayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

*Devlet destekleriyle ilgili her türlü nihai karar, bu konuda hukuken yetkili/ilgili kurum ve kuruluşa ait olup, sitede yer alan bilgiler ve cevaplar nedeniyle Rea Proje sorumlu tutulamaz.